Szabályozás - Önfúró csavar, önmetsző csavar, rögzítéstechnika, lapostető szigetelés, lezuhanás elleni védelem, kőnnyűszerkezetes csarnoképítés

Tartalomhoz ugrás

Szabályozás

Lezuhanás elleni védelem

Az Európai Unió területén a legnagyobb baleseti kockázat minden évben az építõiparban jelentkezik. A fõ veszélyek közé tartozik többek közt a magasban való munkavégzés. Éves szinten több mint 1300 ember hal meg építõipari balesetben. Az építõipari munkavállalók más foglalkozású munkavállalókhoz képest világszerte háromszor nagyobb eséllyel halnak meg, és kétszer nagyobb eséllyel szenvednek el sérülést. E balesetek költségei az egyénre, a munkáltatóra és a társadalomra nézve óriásiak.

A munkáltató alapvetõ kötelezettségei
A munkáltató a foglalkoztatottak biztonságát és egészségét munka közben befolyásoló körülmények figyelembevétele mellett köteles gondoskodni a szükséges munkavédelmi intézkedésekrõl. Az intézkedéseket ellenõriznie kell hatékonyság szempontjából, és szükség esetén a változó adottságokhoz kell igazítania. Ennek során törekednie kell a foglalkoztatottak biztonságának és egészségvédelmének javítására.


A DWS POHL a termékeivel, a magasban (3 m felett) lapostetõkön munkát végzõ emberek számára egy EK vizsgálattal is rendelkezõ lezuhanás elleni védelmet biztosít. Az EK-típusvizsgálat olyan eljárás, melynek során egy akkreditált ellenõrzõ szerv megállapítja és igazolja, hogy például egy rögzítõ szerkezet megfelel a jelen irányelv vonatkozó rendelkezéseinek. A Securant, Secupoint, Seculine, Seculine® Vario és Secuwin® termékek esetében az EK típusvizsgálati tanúsítványok kiállítása a DIN EN 795 alapján történt.


Késõbbi karbantartás, javítás vagy csere esetén a DWS Pohl GmbH lapostetõkhöz gyártott lezuhanás elleni biztosító rendszerei folyamatosan használhatók és megtakarítják az állványok felállításával járó magas költségeket.
A lapostetõkhöz való lezuhanás elleni biztosító rendszerek biztosító szerkezetnek minõsülnek és a legszigorúbb biztonsági feltételek hatálya alá esnek.


Vissza a tartalomhoz